retete

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.       Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de […]

Retete de Paşte 2022: Cateva retete gustoase si delicioase

Retete de Paşte 2022: Cateva retete usor de preparat, gustoase si delicioase potrivite pentru masa de paste: Drob de miel in prapur cu verdeata: Drob de miel in prapur cu verdeata din: maruntaie de miel, ficat, prapur, ceapa, oua, faina, untura, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur […]

Ciolan de miel cu legume

Retete de Paste 2021

Reteta zilei: Miel cu legume si sos picant Miel cu legume si sos picant din: miel, iaurt, ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, ardei iute, ghimbir, pasta de curry, conserve de rosii, sofran, rosii, sare, piper, coriandru. Ingrediente:  1.5 kg carne de miel, fara os 250ml iaurt 2 linguri ulei 3 cepe 2 ardei roșii, fara […]

Pasca vanilata

Pasca vanilata

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]

Oua rosii de Pasti

Meniu pentru Masa de Paste 2018

Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca. Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti Inrosirea oualelor […]

Oua rosii traditionale

Oua rosii traditionale

Oua rosii traditionale din: oua, vopsea, otet, ulei. Ingrediente:  20 oua vopsea oua otet ulei     Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Dupa preferinte se pot fierbe dup ace clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. […]

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Oua rosii de Pasti

Oua rosii de Pasti din: oua, vopsea, otet. Ingrediente:  20 oua vopsea oua otet     Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Se pot fierbe dup ce clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. Intre timp se fierb […]

Pasca de branza

Pasca aromata cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

Pasca cu gris

Pasca cu gris

Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

Retete pentru masa de Paşte

Drob de miel. Cele mai bune reţete pentru masa de Paşti

Masa de Paști nu ar mai fi aceeaşi fără acest preparat atât de apreciat de români. Drob de miel. Cele mai bune reţete pentru masa de Paşti Drob de miel cu legume   Drob de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine, smantana, […]

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana. Ingrediente: aluat simplu de cozonac din 500 g făină 1 kg brânză de vaci grasă 200 g zahăr 50 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie 1 fiolă esenţă de rom 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă 1/2 […]

Impletituri

Cozonac impletit, pentru Paste

Cozonac impletit, pentru Paste din: lapte, drojdie, unt, zahar, faina, sare, ou, zahar vanilat, cacao, stafide. Ingrediente: 140 ml lapte 11 g drojdie proaspătă 30 g unt topit 40 g zahăr praf 250 g făină 1/2 linguriţă de sare 1 gălbenuş 10 g zahăr vanilat 5 g cacao 5 g stafide 1 ou ca să ungi […]

Colaci

Aperitive pentru masa de Paşti (2016)

Masa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Aperitive cu spanac si branza Aperitive cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, […]

Mucenici de post

Mucenici moldovenesti – usor de preparat

Mucenici moldovenesti – usor de preparat din: faina, drojdie, ulei, zahar, sare, lapte, apa, zahar vanilat, miere, nuci, ou. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 1 linguriţă ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 300 ml lapte îndoit cu apă Pentru sirop: 1 ceaşcă zahăr zahăr vanilat 2 ceşti apă Pentru decor: 2-3 linguri […]

Retete culinare pentru Masa de Pasti

Pentru Masa de Pasti (2016) – Retete Gustoase

Pentru Masa de Pasti. Masa de Paști este o tradiție culinară bogată și festivă, care marchează celebrarea sărbătorii creștine a Învierii Domnului, Paștele. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul creștin și este adesea însoțită de bucurie, rugăciune și, desigur, de mese delicioase. Paștele este sărbătoarea creștină care comemorează Învierea lui Isus […]

Retete simple pentru Pasti (2016) – Retete usor de preparat

Retete simple pentru Pasti. Cu bucuria și spiritul sărbătorii Pascale se apropie, adesea ne găsim în căutarea unor rețete simple și delicioase pentru a împărtăși cu cei dragi. Este o ocazie specială în care familia și prietenii se adună în jurul mesei pentru a sărbători și a savura bucate tradiționale și delicatese de sezon. Rețetele […]

Retete culinare pentru Masa de Pasti

Retete culinare pentru Masa de Pasti (2016)

Retete culinare pentru Masa de Pasti: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie (VIDEO) Bait pentru pastrama de oaie: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie: Pofta buna! Barcute cu carne de oaie Barcute cu carne de oaie din: faina, drojdie, sare, apa, carne de oaie tocata, ulei, ceapa, patrunjel, rosie, sare, piper, […]

Patru retete pentru masa de Paşte

Retete Culinare pentru Pasti (2016)

Retete Culinare pentru Pasti: Miel la gratar cu ardei grasi Miel la gratar cu ardei grasi din: unt, piper, usturoi, boia, cimbru, sare, ardei grasi, cotlete de miel, patrunjel. Mod de preparare: Se amestecă 50g de unt topit cu 1 linguriţă de piper cayenne, 1/2 linguriţă granule de usturoi, 1 linguriţă de boia, 1 linguriţă de […]

Pasca cu branza fara aluat

Pasca cu branza fara aluat

Pasca cu branza fara aluat din: branza de vaci, oua, zahar, smantana, lapte praf, faina de grau, unt, stafide, esenta de rom. Ingrediente: 750 g brânză de vaci 5 ouă 8 linguri cu zahăr 250 g smântână 3 linguri cu lapte praf 3 linguri cu făină de grâu 100 g unt 150 g stafide esenţă […]

Drob de vinete cu telemea

Reteta pentru masa de Paste: Drob de miel

Drob de miel din: prapure de miel, maruntaie de miel, carne de miel, condimente, ulei, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, piper, dafin, otet, faina.   Ingrediente: măruntaiele unui miel prapure de miel 200 g carne de miel condimente pentru carne de miel 100 ml ulei 6 ouă întregi 10 fire de ceapă verde […]

Oua de ciocolata

Oua de ciocolata (varianta)

Oua de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, sare, nuci, esenta de rom, gem de caise, doua fursecuri, ciocolata, zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 200 g unt 750 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri smântână sare Pentru umplutură: 250 g nuci măcinate 1 esenţă de rom 7 linguri […]

Cozonac galatean

Cozonac galatean

Cozonac galatean din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, lamaie, portocala, vanilie, sare, lapte, nuca, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă 1 pachet de unt 50 ml ulei 1 cană zahăr 50 g drojdie coaja de la 1 lămâie şi de la 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie sare 1 […]

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos din: unt, oua, zahar, praf de copt, faina, lamaie, esenţă de rom, sare, brânză dulce, smântână, zahăr vanilinat, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, fructe de pădure congelate. Ingrediente: 125 g unt 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic praf de copt 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie […]

Pasca cu branza, gris si fructe confiate

Pasca cu branza, gris si fructe confiate din: făină, unt, oua, sare, praf de copt, branza dulce, ricotta, gris, lapte, zahăr, fructe confiate (portocale, lămâie), coaja de lamaie, esenţă de vanilie. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 2 ouă 1 praf de sare 1 plic praf de copt Pentru umplutură: 300 g brânză dulce 200 g ricotta […]

Drob de porc cu ciuperci

Drob de porc cu ciuperci

Drob de porc cu ciuperci din: ficat de pui, carne de porc tocata, ciuperci, ceapa verde, ceapa uscata, marar, oua, unt, faina, boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g ficat de pui 500 g came de porc tocata 400 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 cepe uscate 1 legătură de mărar tocat […]

9 Retete Simple pentru Pasti – simple si usoare

Retete Simple pentru Pasti: Miel cu rozmarin la cuptor Miel cu rozmarin la cuptor: pulpa de miel, rozmarin, menta, patrunjel, usturoi, ulei de masline, lamaie, rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 5 fire… Read more » Pastramă de miel Pastramă de miel: carne de miel, vin alb, foi de […]

8 Retete Simple si gustoase pentru Pasti

Retete Simple pentru Pasti: Rulada de miel cu omleta Rulada de miel cu omleta din: pulpa de miel, oua, parmezan, ceapa, faina, vin rosu, ulei, cimbru, patrunjel, rozmarin, oregano, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 2 oua… Read more » Salata din creier de miel Salata din creier de miel: creier de miel, […]

Sugestii pentru masa de Paste:

7 Retete Simple pentru Pasti

Retete Simple pentru Pasti: Pulpa de miel cu gutui si cimbru Pulpa de miel cu gutui si cimbru: pulpa de miel, gutui, usturoi, vin alb, sare, piper, cimbru, ulei, ardei gras. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 2-3 gutui 4 catei… Read more »       Reteta zilei: Tocana de miel cu anghinare Tocana […]

6 Retete Simple pentru Pasti

Retete Simple pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu rozmarin Cotlete de miel la gratar cu rozmarin din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, coaja de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel, dezosate 4 catei… Read more »         Reteta zilei: Stufat de miel […]

4 Retete Simple pentru Pasti

Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni. Retete Simple pentru […]