Saratele presate cu branza si smantana

Printeaza

Saratele presate cu branza si smantana din: faina, oua, smântână, brânză sărată, untură, amoniac, otet.

Saratele_presate_cu_branza_si_smantana

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 150 g smântână
  • 200 g brânză sărată
  • 3 linguri untură
  • 1 linguriţă amoniac
  • puţin oţet

Mod de preparare:

Cerni făina într-un cas­tron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute, smântână, brânza rasă fin, untura şi amoniacul stins cu puţin oţet. Frămânţi un aluat potrivit de tare.

Modelezi mici sfere de aluat, de mărimea unornuci mafi. Le aşezi pe presa de fontă pe care, în prealabil, ai încălzit-o pe flacără.

Le coci pe flacără, întorcând presa cu ambele părţi pe flacără, până când se rumenesc frumos. Poţi adăuga în compoziţie seminţe de chimen, busuioc sau oregano.

Saratele presate cu branza si smantana

Saratele_presate_cu_branza_si_smantana

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune saratelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.