Saratele cu trei arome

Printeaza

Saratele cu trei arome din: faina, praf de copt, margarina, oua, sare, cascaval, smantana, leurda, morcovi, sfecla, susan.

Ingrediente:Saratele_cu_trei_arome

  • 400 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g margarina
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă de sare
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri smântână
  • 1 legătură leurdă
  • 2 morcovi
  • 1 sfeclă
  • 1 ou
  • 2 linguri de susan

 

Mod de preparare:

Fierbi sau coci sfecla şi o dai pe răzătoarea mică. Cureţi morcovii, îi speli şi îi razi fin.

Intr-un castron, cerni făina împreună cu praful de copt. Adaugi margarina păstrată 2 ore la temperatura camerei, gălbenuşurile frecate cu sare, caşcavalul ras fin, smântână şi omogenizezi.

Impărţi aluatul în 3 părţi egale. In prima încorporezi leurda tocată fin, în a doua morcovul ras, iar în cea de-a treia sfecla, înveleşti în folie fiecare dintre cele trei aluaturi şi le păstrezi în frigider 1 oră.

Pe hârtie de copt, întinzi bucăţi egale de aluaturi diferite, în strat de 2-3 mm.

Suprapui trei astfel de straturi, cu aluatul verde la mijloc, acoperi cu altă hârtie de copt şi presezi uşor, cu sucitorul.

Tai fâşii late de 2 cm şi lungi de 10 cm. Le ungi cu ou bătut şi presari seminţele de susan.

Coci sărăţelele 1/4 oră, la foc mediu.

 

Saratele cu trei arome

Saratele_cu_trei_arome

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.