Saratele cu chimen
PrinteazaSaratele cu chimen din: ulei, lapte, drojdie, sare, chimen, faina, ou.
- 1 cană ulei (1/4 l)
- 1/2 pahar lapte
- 1 linguriţă drojdie de bere (25 g)
- 1 linguriţă sare mai mare
- chimen (1-2 linguri)
- cam 1/2 kg făină
- 1 ou crud
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul, laptele şi drojdia.
Se adaugă puţin câte puţin făina care se înglobează în amestec, până ce acesta devine suficient de consistent (o cocă destul de tare). Aluatul se fine la cald (acoperit) cam 30 de minute.
Pe o planşetă presărată cu făină se întinde cu ruloul coca într-un strat de aproape 1 cm grosime. Se unge deasupra cu oul bătut, se presară chimenul şi sarea (grunjoasă). Se taie apoi coca în fâşii înguste de circa 1 cm şi lungi de 10 cm.
Saleurile se aşază într-o tavă emailată neunsă şi se coc la cuptor, circa 30 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!