Saratele cu branza si chimen

Printeaza

Saratele cu branza si chimen

Saratele cu branza si chimen din: faina, untura, lapte, cascaval, chimen, sare, ou.

Ingrediente :

  • 800 g făină
  • 500 g untură
  • 8 linguri lapte
  • caşcaval
  • 2 linguri chimen
  • sare
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din alu­atul obţinut. Ungi foaia cu o parte din compoziţia de untură, îl împărţi şi-l laşi deoparte 30 de minute.

Il întinzi apoi în foaie, îl ungi din nou cu o parte din amestecul cu untură, îl împătureşti şi-l laşi deoparte 30 de minute.

Repeţi operaţiunea încă o dată, apoi întinzi aluatul în foaie şi-l tai fâşii de 10 cm lungime şi 1 cm grosime. Le aşezi într-o tavă unsă cu untură, le ungi cu oul bătut, presari pe o parte caşcaval şi pe celelalte chimen şi sare. Le dai la cuptor 20 de minute şi când sunt gata, le aduci la masă cu berea alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.