Sărăţele cu branză

Printeaza

Sărăţele cu branză

Ingrediente:Sărăţele cu branză

  • 300 g unt
  • 100 g făină
  • 300 g şvaiţer
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură apă
  • putină sare
  • un varf de cutit boia
  • 50 g cester

Pentru sos alb:

  • 3 linguriţă unt
  • putină făină
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 gălbenuş şi un
  • vîrf de cutit de boia

 

Mod de preparare:

Frecăm untul cu boiaua, cu puţină sare şi cu gălbenuşul, şi adăugăm şvaiţerul ras. Turnăm apa rece în două rînduri. Apoi punem făina şi frămîntăm cu mîna. Lăsăm aluatul 1/2 oră la rece. Pe urmă întindem cu sucitorul o foaie uniform de groasă. Presărăm tava cu făină.

Tăiem aluatul cu un păhărel (cu diame­trul de 3 cm). Aşezăm rondelele pe tavă şi le dăm la cuptor pînă se coc, punînd sub tavă o cărămidă subţire, de sobă. Cu un cuţit scoatem rondelele de pe tavă într-o farfurie. Punem cesterul la cuptor, pe o tăviţă smălţuită, pînă se moaie.

Pregătim un sos alb, sărat după gust. Punem într-un castron cesterul moale şi îl frecăm cu o lingură de lemn, adăugind cîte o linguriţă de sos pînă se termină sosul. Frecăm pînă se face com­poziţia ca o pastă.

Ungem cu această compoziţie fiecare rondelă, punînd dea­supra altă rondelă. Trebuie să lucrăm cu atenţie, deoarece aluatul este foarte sfărîmicios. Dăm la cuptor într-o tavă, cu cîteva minute înainte de a le servi la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.