Saramura de pui cu rosii

Printeaza

O reteta de saramura de pui cu rosii din: carne de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, concentrat de legume, usturoi si patrunjel.

Ingrediente:

  • 600 g carne de pasare
  • 100 g ceapa
  • 400 g ardei gras
  • 450 g rosii proaspete sau in bulion
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pasăre, o speli, o porţionezi şi 6 pui la prăjit pe grătarul încins. Ardeii graşi îi coci pe acelaşi grătar, după care îi introduci în apă rece şi îi decojeşti, îi cureţi, îi tai mărunt şi îi pui la fiert într-o oală cu apă, împreună cu ceapa tocată mărunt şi bucăţele de pui prăjit.

Adaugi 1 linguriţă de concentrat de legume şi fierbi încet, la foc mic, timp de 15 minute. După aceea adaugi roşiile opărite, decojite şi tocate mărunt şi continui fierberea încă 10 minute.

Opreşti focul, adaugi usturoiul strivit şi potriveşti gustui de sare. înainte de servire presari pătrunjel verde tocat mărunt. Serveşti saramura obligatoriu cu mămăliguţă fierbinte.

Saramura de pui cu rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.