Saramura de pui cu ardei capia si vin alb

Printeaza

Saramura de pui cu ardei capia si vin alb din: ciocanele de pui, ţuică, vin alb sec, usturoi, ardei capia, ardei iute, foi de dafin, mărar, piper alb măcinat, sare.

Saramura_de_pui_cu_ardei_capia_si_vin_alb

Ingredinete:

  • ciocanele de pui
  • 1 păhărel de ţuică
  • 1 de vin alb sec
  • căţei de usturoi
  • ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură groasă de mărar
  • piper alb măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Ciocănelele se presară bine cu sare, se crestează puţin apoi se pun pe grătarul cu cărbuni şi se pârpălesc pe toate părţile. Se pun fierbinţi într-un vas de lut anume pentru cuptor şi se toarnă deasupra un păhărel de ţuică şi unul de vin alb sec.

Separat se pregăteşte zeama pentru sara­mură. Mai întâi, în puţin ulei se călesc câţiva căţei de usturoi, nescoşi din coaja albă. Apoi se adaugă ardei capia, tăiat mărunt, un ardei iute doar ciupit puţin la vârf, două foi de dafin rupte în bucăţi şi o legătură groasă de mărar.

După ce zeama a dat în clocot, se scot căţeii de usturoi şi ardeiul iute şi se toarnă peste ciocănele de pui. Se mai drege de sare, se adaugă piper alb măcinat (după gust) şi se dă vasul la cuptor, pentru zece minute, ca să se întrepătrundă gusturile.

Saramura de pui cu ardei capia si vin alb

Saramura_de_pui_cu_ardei_capia_si_vin_alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.