Saramura de peste cu verdeturi

Printeaza

Saramura de peste

Ingrediente:Saramura de peste cu verdeturi

  • 2 ardei iuţi
  • 500 g sare grunjoasă
  • 50 g oţet
  • 1 1 apă
  • verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar)
  • 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe (ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g

 

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert.Pe plita încinsă moderat sau pe o tablă aşezată pe jar blând se aşterne un strat de sare.

Se curăţă peştele de maţe, dar nu şi de solzi se spală în apă rece. După ce sarea s-a înfierbântat bine, se aşază peştele pe tablă la fiecare trei minute se întoarce, în total de două-trei ori, până se închide maro­niu la culoare chiar dacă apar pete negre de arsură, nu-i bai, că doar solzii apără carnea cea albă, dulce şi coaptă în ale ei focul mic face saramurica bună .

Se ia peştele de pe sare şi se pune într-o tavă curată se presară cu verdeaţă şi ardei iute tocat .

Se stropeşte cu puţin oţet se toarnă apa clocotită până la grosimea peştelui (bibanii să pară nişte insuliţe joase, bătute de valuri).

Se mănâncă îndepărtând pielea cu solzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.