Saramură de hribi

Printeaza

Saramură de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Saramura_de_hribi

  • 1 kg hribi
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras
  • 4 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 fire rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă.

Ungeţi ciupercile cu ulei, presărati-le cu sare grunjoasă şi frigeţi-le pe o tablă încinsă sau pe grătar până când se rumenesc pe ambele părţi.

Puneţi 500ml de apă la fiert într-o crăticioară.

Când apa începe să fiarbă în clocot adăugaţi ardeiul gras şi cel iute ambii tocaţi mărunt, roşiile tăiate în feliuţe subţiri, pătrunjelul şi rozmarinul tocate mărunt.

Opriţi focul şi puneţi în crăticioară ciupercile fripte, fără a le scutura de sare, acoperiţi crăticioara cu un capac şi lăsaţi saramura de ciuperci 10 minute să se înăbuşe, înainte de a o servi.

Saramură de hribi

Saramura_de_hribi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Laverica Horescu

    Foarte buna saramura de hribi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.