Saramura de crap cu usturoi

Printeaza

Saramura de crap cu usturoi din: peste, ulei, usturoi, patrunjel, sare.

Ingrediente:Saramura de crap cu usturoi

  • 1 peşte mare (crap, somn)
  • ulei
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Capul şi coada se pun la fiert cu sare. Restul de peşte se taie bucăţi şi bucăţile se prăjesc în ulei sau se fac pe grătar.

După ce au fiert capul şi coada, zeama se scurge, se pisează usturoi şi se adaugă în această zeamă caldă.

Bucăţile prăjite sau făcute pe grătar se pun într-un cas­tron. Peste ele se toarnă zeama, strecurând usturoiul printr-o sită. Se pune pe deasupra pătrunjel verde tăiat mărunt.

Se serveşte rece, după ce zeama s-a închegat ca o pif­tie, alături de mămăligă fierbinte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Foarte buna saramura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.