Saramură de crap cu roşii

Printeaza

Saramură de crap cu roşii

Saramură de crap cu roşii

Ingrediente:

  • un kilogram de crap
  • 6 roşii
  • o căpăţînă de usturoi
  • doi ardei capia roşii
  • o ceapă albă
  • un ardei iute mai mare
  • o frunză de dafin
  • o lingură de pastă de tomate
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • mămăligă
  • smîntînă

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, usturoiul, ardeiul şi se călesc. Intr-o oală se pune un litru de apă şi cînd începe să clocotească se pun legumele călite, sarea, piperul, frunza de dafin şi pasta de tomate.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, tăiate mărunt şi se fierb la foc potrivit 20 de minute.

Peste se eviscereaza, i se indepărtează capul şi se taie în bucăţi mai mici. Se toarnă deasupra ingredientele din oală cu tot cu apă, se adaugă trei linguri de ulei, se presară pătrunjel tocat şi se introduce tava în cuptor.

Se ţine circa 20 de minute la foc potrivit, se scoate şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Saramură de crap cu roşii

Saramură de crap cu roşii.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De cand nu am mai mancat o saramura cu peste… Trebuie sa fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.