Saramură de biban

Printeaza

Saramură de biban

Ingrediente:Saramură de biban

  • doi-trei bibani
  • 5 căţei de usturoi
  • doi-trei ardei capia
  • o roşie
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimen­siunea peştelui). Se pune sarea indi­cată pe o tablă, iar când s-a înfierbân­tat se pun bucăţile de peşte şi se lasă să se frigă pe ambele părţi.

Se pune peştele într-un vas termorezistent şi se picură pe el două linguriţe de ulei, cât acesta încă este cald. Se pune peste el cimbru, usturoiul tăiat în feliuţe şi legu­mele, care în prealabil au fost prăjite în puţin ulei (ardeii capia tăiaţi înjumătăţi şi curăţaţi de seminţe şi roşia în­treagă).

Se acoperă cu apă, se adaugă sare (dacă peştele şi-a tras multă sare de pe tablă, se va pune mai puţină de­cât este indicat în reţetă. De asemenea, se foloseşte mai puţină sare pen­tru cei care ţin o dietă alimentară. Se acoperă vasul şi se pune pe foc sau se dă la cuptor pentru 10 minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.