Retete delicioase: Saramura de biban

Printeaza

O reteta delicioasa de saramura de biban cu apa, sare, patrunjel verde, ardei iuti, piper macinat, usturoi, ulei.

Ingrediente:Saramura de biban

  • 1 kg bibani
  • 300 ml apă
  • sare grunioasă
  • pătrunjel verde tocat
  • 2 ardei iuti uscaţi
  • piper măcinat
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de măruntaie, se spală bine şi se zvântă cu un prosop absorbant, apoi se pune pe grătarul încins (sau pe o tavă) presărat cu multă sare grunjoasă şi se lasă la fript pe ambele părţi.

Intre timp, în cei 300 ml de apă se fierb ardeii iuţi, usturoiul zdrobit, piper şi două linguri de ulei.

Se curăţă peştele de sare şi de sol­zi şi se aşază pe un platou adânc. Se toarnă peste peştele fierbinte zea­ma picantă.

Se garniseşte cu pătrun­jel verde tocat şi se serveşte imedi­at cu mămăliguţă caldă şi neapă­rat cu vin, pentru a stinge iuţeala sosului.

Saramura de biban

Saramura de biban

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • saramura de biban

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.