Retete delicioase: Saramura de biban
PrinteazaO reteta delicioasa de saramura de biban cu apa, sare, patrunjel verde, ardei iuti, piper macinat, usturoi, ulei.
- 1 kg bibani
- 300 ml apă
- sare grunioasă
- pătrunjel verde tocat
- 2 ardei iuti uscaţi
- piper măcinat
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de măruntaie, se spală bine şi se zvântă cu un prosop absorbant, apoi se pune pe grătarul încins (sau pe o tavă) presărat cu multă sare grunjoasă şi se lasă la fript pe ambele părţi.
Intre timp, în cei 300 ml de apă se fierb ardeii iuţi, usturoiul zdrobit, piper şi două linguri de ulei.
Se curăţă peştele de sare şi de solzi şi se aşază pe un platou adânc. Se toarnă peste peştele fierbinte zeama picantă.
Se garniseşte cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă şi neapărat cu vin, pentru a stinge iuţeala sosului.
Saramura de biban
Pofta buna!
Incoming search terms:
- saramura de biban