Sarailie

Printeaza

Sarailie

Ingrediente:Sarailie

  • 2 pachete foi de plăcintă
  • 500 g nucă măcinată
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 1 linguriţă cuişoare
  • 1 ceaşcă ulei (margarină)

Pentru sirop ai nevoie de:

  • 2 ceşti zahăr
  • 2 ceşti apă
  • 1 ceaşcă miere
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

Mod de preparare:

Impărţi în 3 cantităţi egale foile de plăcintă, nuca măcinată, scorţişoara şi cuişoarele. Ungi 3 foi de plăcintă cu câte 1 lingură de ulei, le aşezi una peste alta şi presari o parte din nucă.

Rulezi apoi foile astfel încât să obţii un rulou mare. La fel procedezi şi cu foile rămase, ca să obţii 3 rulouri. Tai fiecare rulou în 3, le aşezi în tavă şi le coci la foc potrivit. în acest timp, prepari siropul: pui la fiert apa cu mierea, zahărul, zeama de lămâie şi coaja rasă şi laşi să fiarbă 10-15 minute.

După ce s-au copt sarailiile, torni peste ele siropul răcit şi le laşi deoparte 1-2 ore să se pătrundă, apoi le tai felii şi le aşezi pe un platou.

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Chiar cautam o reteta de Sarailie. Imi place mult, sper sa-mi si iasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.