Sarailie cu nuca si lamaie

Printeaza

Sarailie cu nuca si lamaie din: foi de plăcintă, miez de nucă, unt topit, zahăr, apa, zahar vanilat, zeama de lamaie.

Sarailie_cu_nuca_si_lamaie

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 600 g miez de nucă
  • 200 g unt topit

Pentru sirop:

  • 300 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Tai foile de plăcintă în patru, le ungi cu unt topit şi le lipeşti două câte două. Pui pe fiecare pătrat nuci, le rulezi şi le împingi uşor capetele.

Ungi cu unt o tavă de aragaz şi aşezi sarailiile pe care le mai dai cu unt topit. Bagi tava la cuptorul îficins şi le ţii până când se rumenesc.

Intre timp, prepari siropul. Pui la fiert apa cu zahărul, zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Ţii cam 10 minute şi îl dai deoparte.

Scoţi tava şi torni siropul fierbin­te peste sarailiile abia scoase din cuptor. Le laşi la răcit, apoi le dai la frigider peste noapte, înainte de a le servi.

Sarailie cu nuca si lamaie

Sarailie_cu_nuca_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.