Sandviciuri cu chiftele

Printeaza

Sandviciuri cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar, castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc, pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara.

 

Ingrediente:Sandviciuri cu chiftele

  • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de otet din vin alb
  • 1 lingura de zahar
  • 1/3 castravete, feliat subtire
  • 1 lingura de marar, tocat (optional)
  • 4 chifle medii, taiate in jumatate sau 1 bagheta lunga si subtire, taiata in bucati cu lungimea de 5 cm
  • 1 borcan gem de merisoare

pentru chiftele:

  • 300 g carne tocata de porc
  • 50 g pesmet
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 ou, batut
  • 3 linguri de mustar cu boabe
  • 1 lingura de miere
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru chiftele, asezonează, apoi modelează-leîn forme rotunde de mărimea unei nuci.

Pentru a deveni mai ferme, dă-le la congelator 30 de minute (dacă petrecerea începe) sau la frigider timp de maximum 24 de ore.

Incinge cuptorul la 220°C. Tăvăleşte chiftelele prin ulei într-o tavă, apoi dă-le la cuptor 20 de minute, până sunt bine pătrunse.

Când chiftelele sunt aproape gata, amestecă într-un bol de mixer oţetul şi zahărul, pentru ca ultimul să se dizolve, apoi adaugă castravetele şi mărarul.

Taie bagheta/chiflele şi unge bucăţile rezultate cu puţin gem de merişoare.

Adaugă castravetele, 2-3 chiftele şi aranjează sandviciurile pe un platou.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.