Samosa din carne tocata de vita

Printeaza

Samosa din carne tocata de vita din: faina, sare, ulei, apa, carne tocata de vita, ceapa, ulei, lamaie, ardei iute, curcuma, coriandru, ghimbir, menta, piper.

Ingrediente:Samosa din carne tocata de vita

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 5 g de sare
  • 20 ml ulei
  • 100 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 250 g carne tocată de vită
  • 1/2 ceapă
  • 20 ml ulei
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1/4 linguriţă de ardei iute pudră
  • 2 g curcuma
  • 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru
  • 15 g rădăcină de ghimbir
  • 2-3 fire de mentă proaspătă
  • sare şi piper negru după gust
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, combinaţi ingredientele şi frământaţi cât să fie moale. împachetaţi în folie şi lăsaţi-l la rece, în frigider, timp de 40 de minute.

Intr-o tigaie, încingeţi uleiul şi adăugaţi ghimbirul mărunţit, curcuma, pudra de ardei iute, coriandrul şi ceapa tăiată mărunt. Adăugaţi carnea tocată şi lăsaţi-o pe foc până când capătă aspect fărâmicios.

Asezonaţi cu sare şi piper negru şi lăsaţi la răcit. Abia apoi adăugaţi sucul de lămâie şi frunzele de mentă tocate mărunt.

Impărţiţi aluatul în patru bile şi întindeţi-le în discuri subţiri. Apoi tăiaţi-le în jumătate şi aşezaţi- le una peste cealaltă, câte două, umezind marginile cu apă pentru a facilita sigilarea. Puneţi umplutură în „buzunarele” formate şi închideţi-le apăsând marginile. Prăjiţi în baie de ulei încins timp de 2-3 minute, până când devin aurii-maronii.

Scoateţi-le din ulei şi aşezaţi-le pe un prosop de hârtie absorbant, iar apoi serviţi-le.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/samosa-din-carne-tocata-de-vita html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.