Salsa (Sos)

Printeaza

Salsa

Salsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii.

Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care se inmoaie chipsurile de tortilla, astfel incat anumite produse comerciale sunt numite pleonastic sosuri salsa.

Caracteristica principals prin care saha se distinge de alte sosuri este faptul ca ingredientele care intra in compozitia lui sunt crude.

In acest sens se poate consideraca salsa
este influentat cel mai mult de gastronomia mexicana, unde diversele sosuri si amestecuri aromatice se prepara din rosii, ardei si tomatillos, toate zdrobite impreuna in rnojar si apoi folosite in mod curent in bucatarie pentru asezonarea bucatelor.

Astfel, guacamole ar, putea fi denumit un salsa de avocado.

Salsa in stil mexican nu trebuie confundat cu termenul similar utilizat in limba spaniois sau cu cel folosit in bucataria italiana, unde acelasi cuvant denota in mod generic orice tip de sos, inclusiv cele preparate prin fierbere.

Salsa_09

Amestecul condimentat adaugat la patatas bravas, de exemplu, este cunoscut sub denumirea de salsa bravo.

Salsa_11

Salsa

Salsa

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salsa de mango

Salsa de mango

Salsa de mango din: rosie, mango, ceapa, castravete, sare, ardei, suc de chitra, coriandru. Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de roşie, tăiată o ceaşcă de mango proaspăt, curăţat de sâmburi şi mărunţit un sfert de ceaşcă de ceapă albă sau roşie, mărunţită un sfert de ceaşcă de castravete, mărunţit un sfert de linguriţă de sare […]

 

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb din: rosii, porumb, sare, ardei, ghimbir, suc de chitra, usturoi, coriandru, ulei. Ingrediente: trei ceşti de roşii cherry, tăiate în jumătate o jumătate de ceaşcă de porumb pe ştiulete o jumătate de linguriţă de sare o lingură de ardei, mărunţit o lingură de ghimbir proaspăt, râşnit o lingură de suc de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.