Salsa de peste

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de salsa de peste din:cod, ceapa, faina, marar, cimbru, foi de dafin, suc de lamaie, oua, sare, piper, ulei, vin alb

Ingrediente: Salsa de peste

  • 2 bucăţi cod fără cap
  • 3 cepe
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri verdeaţă tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran
  • 1 linguriţă cimbru
  • 3 foi dafin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 ouă (2 ouă crude + 1 ou fiert tare)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 pahar vin alb

 

 

Mod de preparare:

Fierbi peştele cu 1 ceapă, cu 1 lingură de verdeaţă, cu foi de dafin, vin, piper şi sare. Strecori, dezo- sezi peştele şi-l dai deoparte. Toci ceapa rămasă, o căleşti în puţin ulei, stingi cu făina şi zeama de peşte, laşi să fiarbă, până se leagă, ca un sos. Ouăle crude le baţi cu furculiţa.

Adaugi în ele sucul de lămâie, verdeaţa rămasă şi amesteci cu sosul rezultat mai sus, iar deasupra pui bucăţile de peşte. Ornezi cu felii de lămâie, cu felii de ou fiert şi câteva frunze de pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.