Salsa de molcajete

Printeaza

O reteta de salsa cu rosii, ardei iuti, usturoi, ceapa alba, coriandru verde,  sare si zeama de la o limeta.

Ingrediente:Salsa de molcajete

  • 2 roşii mari coapte (dacă sînt prunişoare, ai nevoie de 6-8 bucăţi)
  • 2-4 ardei iuţi, preferabil verzi
  • 3 căţei de usturoi necurăţaţi de coajă
  • 1/4 cană de ceapă albă tăiată mărunt
  • 1/3 cană de coriandru verde tocat
  • 1/2 de sare linguriţă de sare
  • zeama de la o limetă sau puţin oţet

 

Mod de preparare:

Prăjeşte roşiile aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Lasă-le să se răcească, apoi înlătură coaja. Prăjeşte usturoiul şi ardeiul iute într-o cratiţă bine uscată, la foc nu foarte iute, amestecînd din cînd în cînd, pînă cînd se înmoaie durează cam 5 minute pentru ardei şi 15 pentru usturoi.

Cînd se răceşte usturoiul, îndepărtează-i coaja. Pisează usturoiul împreună cu ardeii iuţi şi cu roşiile pînă devin o pastă, apoi pune totul într-un castron, adaugă ceapa tăiată (după ce i-ai stors zeama folosind o strecurătoare), sarea şi coriandrul, apoi adaugă zeama de la limetă, amestecă şi salsa e gata.

Această salsa este numită după mojarulcu pistil făcutdin rocă vulcanică şi folosit pentru prepararea numeroaselor sosuri mexi­cane. Dacă nu găseşti să cumperi, este bun şi un mixer.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.