Salsa cu ardei iute rosu si fenicul

Printeaza

Salsa cu ardei iute rosu si fenicul din: ardei iuţi roşii, bulb de fenicul, suc de lamaie, frunze de fenicul, ulei de masline, sare, piper negru.

Salsa cu ardei iute rosu si fenicul

Ingrediente:

  • 4 ardei iuţi roşii medii
  • 1 bulb de fenicul
  • sucul de la 1-2 lămâi mari
  • 1 mână de frunze de fenicul, dacă găsiţi
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Tocaţi fin ardeii iuţi după ce le scoateţi seminţele. Tăiaţi tulpinile bulbului de fenicul, dar păstraţi frunzele verzi. Curăţaţi partea de jos a bulbului şi aruncaţi foile exterioare care par puţin cam tari.

Tăiaţi bulbul în jumătate, iar da la rădăcină spre vârf în felii de 2 mm fiecare. Apoi tăiaţi invers, tot câte 2 mm, pentru a obţine nişte cuburi delicate (le puteţi face şi mai mari, dacă vreţi).

Tocaţi frunzele de fenicul. Puneţi totul într-un bol, stoarceţi sucul de la o lămâie (sau mai mult, după gust) şi adăugaţi uleiul. Asezonaţi cu sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.