Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie

Printeaza

Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie din: ardei graşi roşii, ceapa rosie, ardei iuti rosii, usturoi,  ulei de măsline, oţet de vin roşu, pătrunjel, busuioc, sare, piper negru.

Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie

Ingrediente:

  • 2 ardei graşi roşii
  • 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt
  • 4 ardei iuţi roşii medii/mari, fără seminţe şi tocaţi fin
  • 1/2 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 120 ml/8 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oţet de vin roşu
  • 1 mână de pătrunjel, tocat fin
  • 1 mână de busuioc, tocat fin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Coaceţi pe grătar ardeii graşi întregi, întorcându-i din când în când, până se înnegresc. Puneţi-i într-un bol când sunt încă fierbinţi şi acoperiţi-i cu folie.

Lăsaţi-i să se aburească (ca să-i puteţi decoji uşor). Decojiţi-i, scoateţi-le seminţele şi tocaţi-i fin. Apoi adăugaţi celelalte ingrediente şi amestecaţi bine.

Gustaţi şi asezonaţi. Lăsaţi-i 1 oră să-şi dezvolte aromele şi mai verificaţi asezonarea înainte să serviţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.