Salote in saramura

Printeaza

Salote in saramura din: salote, otet pentru muraturi, sare grunjoasa.

 

Mod de preparare:
Salote in saramura din: salote, otet pentru muraturi, sare grunjoasa

Cu o zi înainte de murare, pune 1 kg de şalote într-un bol mare şi acoperă-le cu apă fiartă.

Lasă-le să se răcească, apoi scurge-le, decojeşte-le şi taie-le capetele.

Intr-un bol mare, amestecă 140g sare de mare grunjoasă cu 300ml de apa fiartă şi las-o să se dizolve pentru a obţine o saramură. Adaugă 1,2 litri de apă rece, apoi şalotele.

Acoperă bolul şi lasă şalotele în saramură peste noapte. A doua zi, scurge şalotele, clăteşte-le, apoi scurge-le din nou. Pune şalotele în borcane.

Prepară oţetul pentru murat, toarnă-l peste şalote cât este încă fierbinte, apoi sigilează borcanele.

Murăturile sunt gata de consum după 1 lună sau mai mult, dacă vrei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Fasole verde in saramura

Fasole verde in saramura

Fasole verde in saramura din: fasole, sare, apa. Ingrediente: fasole sare apa     Mod de preparare: Păstăile se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]

 

Rosii cherry in saramura

Rosii cherry in saramura

Rosii cherry in saramura din: roşii cherry, usutori, piper, ienibahar, sare, cimbru. Ingrediente: 2 kg roşii cherry frunze de vişin frunze de dafin 3 căpăţâni usturoi boabe de piper boabe de ienibahar 3 linguri sare grunjoasă 3 l apă cimbru   Mod de preparare: Cureţi roşiile de codiţe, le speli şi le scurgi de apă. Apoi, […]

 

Castraveti cu rozmarin

Castraveti cornison in saramura

Castraveti cornison in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, hrean, marar uscat, crengute de visin, telina.   Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 I apă) usturoi rădăcină de hrean tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin ţelină 1 plic amestec de condimente pentru murături     Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.