Saleuri cu mac si chimen

Printeaza

 Saleuri cu mac si chimen

Ingrediente:Saleuri cu mac si chimen

  • 2 căni untură (1 cană = 250 g)
  • 1 ou
  • mac
  • chimen
  • drojdie cât o nucă dizolvată în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr
  • sare mai multă
  • 1 şi 1/2 cană sifon sau apă minerală (aceeaşi măsură ca la untură)
  • făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit

 

Mod de preparare:

Frămânţi bine un aluat din untură, ou, droj­die, sare, sifon şi făină, apoi îl laşi la dospit timp de o oră, la căldiră.

Il dai apoi la rece timp de o noapte, iei din aluat bucăţi, le întizi pe multă făină, în foi de 5 mm grosime, pe care le ungi cu oul bătut şi le presari cu mac şi chimen.

Le tai apoi în formă de bstonaşe pe care le aşezi în tava unsă şi le dai la cuptorul încălzit din timp.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.