Saleuri crocante

Printeaza

Saleuri crocante din: faina, lapte, ulei, smantana, otet, bicarbonat, sare.

Ingrediente :Saleuri crocante

  • 1kg faina
  • 1 l lapte
  • 1/4 ulei
  • 1/4 smintina
  • 100 ml otet
  • o lingurita cu bicarbonat
  • 30 g sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind compozitia nu mai are cocoloase, turnind treptat restul de lapte.

Dupa aceea, se pun smintina, otetul si sarea.Compozitia trebuie sa aiba aspectul unei smintini groase, ca sa se poata lua lingurita cu virf.

Forma speciala in care se coc saleurile este formata din 2 discuri, fiecare prevazut cu o coada lunga de cca 50 cm si un miner de lemn.

Discurile sint prinse cu o balama care le permite sa se deschida. Pe partea interioara se imprima un model in relief.

Forma se incinge bine pe soba de gatit apoi se deschide si se pune pe mijlocul discului care este dedesupt, o lingurita cu virf din compozitie se inchide repede forma, ca sa se preseze compozitia intre discuri.

Forma se aseaza in coptorul bine incins si se lasa cite un minut pe fiecare parte. Dupa aceea discurile se deschid si se scoate saleul copt, putin rumenit.

Saleurile se pot pastra mult timp in cutie de carton sau in punga de naylon.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau sa-mi faci si mie niste saleuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.