Saleuri cu chimen si cartof

Printeaza

Saleuri cu chimen si cartof din:  faina, cartofi, unt, zahar, sare, chimen, ou.

Ingrediente:Saleuri cu chimen si cartof

  • 250 g făină
  • 250 g cartofi
  • 250 g unt
  • o linguriţă (10 g) zahăr
  • o jumătate linguriţă sare
  • un ou
  • chimen

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, în coajă, în apă cu sare, se curăţă şi se fac piureu. Se amestecă apoi cu untul şi se frământă bine împreună cu făina şi cu sarea. Se întinde o foaie şi se taie în fâşii late de 2 cm şi lungi de 7 cm, care se ung cu ou bătut; se presară chimen şi sare.

Se aşează în tava presărată cu faină şi se coc în cuptor, la foc iute, zece minute, apoi se domoleşte focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.