Salau umplut cu visine

Printeaza

 Salau umplut cu visine

Ingrediente:Salau umplut cu visine

  • 1şalău mai mare
  • 100 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 1linguriţă scorţişoară
  • 200g vişine proaspete sau uscate
  • 2 cepe
  • 1 legatura pătrunjel
  • 200g mig­dale sau nuci pisate
  • 100 ml lapte
  • 100 g sâmburi întregi de nuci sau de migdale
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală bine şi se lasă să se scurgă. Se scot sâm­burii de vişine şi în locul lor se pune miez de nuci sau de mig­dale. Se umple peştele cu vişine,se coase ca să nu se împrăştie umplutura şi se pune într-o tavă unsă cu ulei.

Se adaugă în tavă ceapa rasă, vinul, scorţişoara, lămâia tăiată felii şi pătrunjelul tocat fin. Se bagă tava la cuptor, la foc potrivit.

Nucile pisate se opăresc cu laptele fiert şi apoi se pun în tava cu peşte, pentru ca sosul să fie mai gros în loc de vişine se pot folosi agrişele sau coacăzele roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Hmm…n-am mai mancat salau umplut cu visine. O sa incerc, m-ati facut curioasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.