Salau roscat

Printeaza

 Salau roscat

Ingrediente:Salau roscat

  • 1 kg file şalău (cod sau merluciu)
  • l/2 cană făină
  • l/2 cană lapte
  • 3-4 linguri ulei
  • l00g unt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri­ţe boia iute
  • l/4 linguriţă cimbru uscat
  • l/4 linguriţă nucşoară
  • 1 banană nu foarte coaptă
  • 1lămâie (sau 2 lămâiţe verzi)
  • leg. pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă faina, boiaua, cim­brul, sarea pe o farfurie întinsă. Se pune laptele într-un castron şi în el se pun fileurile de peşte.

Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Se iau fileurile, se scurg puţin, se dau prin făină şi se pun în tiga­ie.

Se rumenesc pe ambele părţi (cam 4 minute pe fiecare parte, dacă au o grosime de 2-3 cm).

Se scot pe o farfurie tapetată cu şerveţele şi se acoperă. Se spalătigaia, se şterge bine şi se topeşte untul la foc mediu.

Se adaugă alunele zdrobite, nucşoara şi sarea. Se prăjesc aproximativ 3 minute până ce alunele devin uşor maronii. Se adaugă bana­na tocată mărunt şi se prăjesc încă un minut, amestecând doar cât să se încingă.

Se ia de pe foc, se adaugă sucul de lămâie şi pătrunjelul tocat şi se amestecă. Se pun fileurile pe farfurii încinse (în cuptor), se toarnă sos peste ele şi se servesc cu vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.