Salau polonez

Printeaza

Salau polonez

Salau polonez

Ingrediente:

  • 1 kg salau
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 boabe de ienibahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curata pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si boabele de ienibahar. Cand este fiert, scoate pestele pe o farfurie lunga, la abur si stropeste-l cu zeama de lamaie.

Separat, prajeste intr-o cratita untul cu faina. Stinge cu o ceasca de zeama de peste. Dupa cateva clocote adauga galbenusurile frecate cu smantana. Sosul astfel obtinut toarna-l peste peste.

Deasupra presara patrunjel tocat si stropeste cu putin ulei de masline. Pentru a capita un gust mai acrisor, stropeste pestele cu zeama de lamaie verde.

Salau polonez

 

Salau polonez1.jpg Salau polonez2.jpg Salau polonez3.jpg Salau polonez4.jpg Salau polonez.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.