Salau cu usturoi si ceapa

Printeaza

Salau cu usturoi si ceapa din: salau, ceapa, ulei, bulion, usturoi, faina, vin, rosii, verdeata, piper, sare, cimbru.

Ingrediente:Salau_cu_usturoi_si_ceapa

  • 1 kg salau
  • 100 g ceapa uscata sau verde
  • 150 ml ulei
  • 50 g bulion
  • 25 g usturoi uscat sau usturoi verde
  • 60 g faina
  • 150 ml vin alb
  • 1 kg rosii mici
  • 1 legatura verdeata
  • piper
  • sare
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cureţi şalăul, îl speli bine, îi îndepărtezi pieliţa, apoi îl despici de-a lungul spinării. Scoţi fileurile, le tai bucăţi de mărime potrivită, le sărezi şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti. In restul de ulei, căleşti ceapa tocată mărunt, presari peste ea făina rămasă şi stingi cu bulionul subţiat cu apă. Adaugi apoi usturoiul tăiat feliuţe, sarea şi piperul.

In acest sos, pui bucăţile de peşte prăjit, vinul şi roşiile curăţate de coajă şi de seminţe şi tăiate cuburi. Dai apoi vasul la cuptor şi urmăreşti până scade sosul. Când e gata, aşezi bucăţile de peşte pe farfurie, pui sosul de roşii deasupra şi presari pătrunjel verde tocat mărunt. Carnea de peşte va fi delicioasă, combinată cu acest sos.

Salau cu usturoi si ceapa

Salau_cu_usturoi_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.