Salau cu rosii si patrunjel

Printeaza

Salau cu rosii si patrunjel din: salau, ceapa, ardei gras, rosii, vin alb, faina, ulei, otet, ardei iute, dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salau cu rosii si patrunjel

  • 1 şalău proaspăt (2 kg)
  • 5 cepe roşii
  • 2 ardei graşi
  • 600 g roşii
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri cu făină
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri oţet
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 lămâie
  • 10 boabe de piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi bine peştele, îl speli şi îl tai în felii groase de maximum 2 degete. Treci feliile de peşte prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Separat, într-o altă tigaie, căleşti ceapa tăiată julienne, iar când s-a înmuiat presari făina rămasă şi mai laşi pe foc un minut, după care stingi cu 100 ml apă, amesteci şi răstorni totul într-o oală adâncă.

Pui în tavă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, ardeiul gras tocat julienne, foile de dafin. Pui bucăţile de peşte în tavă peste ceapă, torni sosul de roşii, adaugi oţetul, boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, vinul şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Serveşti peştele cald, ornat cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat foarte mărunt şi presărat pe deasupra.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.