Şalău cu maioneză

Printeaza

Şalău cu maioneză 

Ingrediente:Şalău cu maioneză

  • şalău
  • maioneză
  • sare
  • gogoşar
  • lămiie
  • măsline
  • salată verde
  • sos de maioneză

 

Mod de preparare:

După ce şalăul este fiert, sărat şi apoi răcit, se curăţă de piele, se scoate şira spinării, apoi ţinîndu-1 într-un şervet, se curăţă de toate oasele. Se strînge apoi cu atenţie şervetul, alăturînd cele două părţi ale peştelui şi redîndu-i forma na­turală.

Se potriveşte la loc capul, apoi se lasă să se răcească bine, ca să se prindă la loc carnea desfăcută şi fărîmiţată în timpul scoaterii oaselor (peştele fiind gelatinos carnea lui se prinde uşor la loc).

Se aranjează pe un platou lung, se modelează cu maio­neză, imitînd solzii, se modelează ochii cu cerculeţe subţiri, tăiate din gogoşar, iar în jur se decorează cu felii de lămiie şi măsline sau cu foi de salată verde.

Se serveşte cu sos de maioneză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.