Şalău cu legume la cuptor

Printeaza

Şalău cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel, ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si piper.

Ingrediente:Salau_cu_legume_la_cuptor

  • 1 şalău(1,5 kg)
  • 1 vînătă
  • 1 ardei dulce
  • 1 dovlecel
  • 5-6 ciuperci
  • 2 roşii
  • 3 linguri ulei
  • 0,75 g unt

Pentru marinată:

  • zeama unei lămîi
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute. Se dă la cuptor  cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade.

Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul. Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată. Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează. Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.

Şalău cu legume la cuptor

Salau_cu_legume_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.