Salau cu aroma de scortisoara

Printeaza

Salau cu aroma de scortisoara din: salau, ceapa, ulei, zahar, lamaie, strugure, prune, pepene galben, piersici, scortisoara, otet, vin, patrunjel, sare.

Ingrediente:Salau cu aroma de scortisoara

  • 1 kg salau
  • 1 ceapa
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 strugure
  • 4-6 prune
  • 2 felii de pepene galben
  • 3 piersici
  • 1 lingurita cu pulbere de scortisoara
  • 2 linguri cu otet
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 linguri cu patrunjel tocat
  • sare

Mod de preparare:

Curatati si tocati ceapa, caliti in ulei pana cand devine transparenta. Turnati vinul in cratita, lasati sa dea 2-3 clocote. Lucrati cu vasul acoperit.

Spalati si curatati fructele de seminte sau samburi, puneti in vasul cu sosul de ceapa, lasati sa fiarba 15 minute la foc mic.

Curatati pestele, goliti si spalati, apoi sarati si lasati sa stea 30 minute in vasul in care l-ati sarat. Presarati peste peste scortisoara, stropiti cu otet.

Puneti sa fiarba 2 1 de apa intr-un vas mare, iar cand da in clocot faceti focul mic, puneti pestele sa fiarba 20 minute.

Odata cu pestele puneti lamaia taiata felii, acoperiti vasul. Scoateti pestele pe o farfurie mare, turnati deasupra sosul de fructe, decorati cu patrunjel tocat.

Serviti totul cald, langa paine proaspata si vin alb.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salau cu legume si sos de vin

Salau cu legume si sos de vin

Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 300 g broccoli 100 g mazare mange tout sare 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g) piper 2 […]

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat Pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura marar cimbru proaspat […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.