Salau cu cartofi, usturoi si masline

Printeaza

Salau cu cartofi, usturoi si masline din: file de salau, cartofi, ulei, usturoi, masline, busuioc, otet, ceapa, condimente, piper, sare.

Ingrediente:Salau_cu_cartofi_usturoi_si_masline

  • 1 kg file de salau
  • 1 kg cartofi
  • 6 linguri ulei
  • cattiva catei de usturoi
  • 10 masline
  • 2-3 fire busuioc sau alta verdeata
  • 2 linguri otet
  • 1 ceapa
  • piper si alte condimente dupa gust
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, Ti speli şi îi pui la fiert într-un vas cu apă uşor sărată, pentru 15 minute. Ii scurgi, îi treci printr-un jet de apă rece şi îi tai în felii groase de 1 cm.

Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le pui la călit în 4 linguri ulei. Când devine transparentă, adaugi pe rând măslinele, oţetul, cartofii şi condimentele, amestecând uşor.

Aşezi legumele într-o formă termorezistentă şi le acoperi cu bucăţi de peşte. Stropeşti cu uleiul rămas, presari sare, piper şi busuioc tăiat mărunt.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit şi coci preparatul timp de 25 de minute, la foc mijlociu, înainte de a-l servi la masă, poţi orna cu câteva rondele de ceapă roşie şi frunze de verdeaţă.

Salau cu cartofi, usturoi si masline

Salau_cu_cartofi_usturoi_si_masline

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.