Salate delicioase: Salata orientala

Printeaza

O reteta gustoasa de salata orientala cu: cartofi, oua, ceapa verde, ceapa rosie, mustar, zeama de lamaie, ulei de  masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Salata orientala

  • 1 kg cartofi cu coaja roşie
  • 6 ouă
  • o legătură ceapă verde
  • o ceapă roşie
  • 2 linguri muştar cu hrean
  • zeama de la o lămâie
  • 3 linguriţe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele.

Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproxi­mativ 10 minute, ca să iasă tari. După ce au fiert, se lasă în apă rece câteva minute, pentru a se putea curăţa uşor.

Se taie şi ouăle rondele şi se amestecă cu cartofii. Ceapa roşie şi ceapa verde se curăţă şi se spa­lă, apoi se taie solzişori, respectiv, mărunt, şi se adaugă în salată.

Toate ingredientele se amestecă cu sare, muştar, ulei şi zeamă de lămâie. Se ornează cu pătrunjel verde, tocat mărunt sau cu alte mirodenii, în funcţie de preferinţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.