Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci

Printeaza

Pentru cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de salate:

Salate delicioase

Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

  • 500 g cicoare roşie (radicchio)
  • 400 g mozzarella
  • 150 g prosciutto
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Îndepărtează baza frunzelor de cicoare şi spală-le foarte bine. Scurge-le de apă, usucă-le şi taie-le, pe lungime, în fâşii late de 1/2 cm.

Stropeşte cicoarea cu ulei de măsline extravirgin şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Pune pe foc un grătar (sau o tigaie din fontă ori teflon, cu fundul gros) şi frige-le circa 3 minute.

Aprinde şi încălzeşte cuptorul la 180° C. Pune cicoarea într-un vas ceramic termorezistent, apoi taie mozzarella în felii şi aşază-le deasupra . Pune vasul în cuptor pentru circa 6 minute. Presară preparatul cu feliuţe subţiri de prosciutto şi serveşte-1 cald.

 

Salată cu carne de vită prăjită şi mango

O reteta de salata cu carne de vita prajita si mango din: muschi de vita, usturoi, zahar pudra, sos de soia, ulei de floarea soarelui, boia, praf de chilli, miere, ghimbir, otet de orez, zeama de lamaie, varza rosie, castravete, ardei rosu, mango, prune, frunze de nasturel, ceapa, menta si coriandru. In afară de gustul picant caracteristic, ghimbirul contribuie şi la îmbunătăţirea digestiei.

Ingrediente:Salată cu carne de vită prăjită şi mango

  • 450 g muşchi de vită
  • 1 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • 2 linguriţe sos de soia cu conţinut redus de sodiu
  • 1 – 1/2 linguriţă ulei de floarea- soarelui

pentru dressing:

  • 2 linguriţe boia
  • 2 linguriţe praf de chilii nu prea iute
  • 1-1/2 lingură miere limpede
  • 2,5 cm de ghimbir ras
  • 4 linguri otet de orez
  • zeama de la 1 lămâie verde sau lămâie

pentru salată:

  • 1/4 varză roşie medie
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ardei roşu
  • 1 mango curăţat, tăiat fâşii
  • 2 prune tăiate rondele
  • 55 g frunze de năsturel
  • 3-4 cepe de primăvară tocate
  • 2 linguri frunze verzi de mentă şi coriandru tocate

Mod de preparare:

Pentru a prepara dressingul se pun într-o cratiţă boiaua, praful de chilii, mierea, ghimbirul şi oţetul şi se adaugă 225 ml apă, puţin câte puţin, amestecând. Se aduce la fierbere, apoi se micşorează flacăra şi se fierbe la foc mic 5 minute. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă zeama de lămâie. Se lasă deoparte.

Se toacă varza; se taie castravetele beţigaşe; se taie ardeiul fâşii subţiri. într-un castron mare se amestecă bine toate ingredientele pentru salată, cu excepţia arahidelor. Se pun deoparte.

Se taie carnea în fâşii subţiri pentru a fi prăjită. Se pune într-un castron împreună cu usturoiul, zahărul şi sosul de soia şi se amestecă bine, astfel încât fâşiile de carne să fie bine acoperite de marinată. Se încinge un vas wok sau o tigaie teflonată la foc iute, apoi se toarnă uleiul. Se adaugă carnea şi se prăjeşte rapid până când este rumenită uniform şi pătrunsă.

Se aşază carnea peste salată. Se toarnă dressingul pe deasupra şi se presară arahidele. Se serveşte imediat.

Variante: Se adaugă cubulete de ananas proaspăt sau din conservă (de preferat în suc propriu) sau de kiwi, pentru a spori conţinutul de fructe. Se condimentează salata cu fâşii foarte subţiri de ardei iute roşu – indicat mai ales în caz de răceală, deoarece contri­buie la descongestionarea căilor nazale.

Se înlocuieşte fructul de mango cu 2 nectarine curăţate de coajă şi tăiate felii. Pentru o salată vegetariană, se renunţă la carne şi se măreşte cantitatea de arahide la 150 g. Arahidele sunt o sursă excelentă de proteine şi conţin mult mai puţine grăsimi saturate decât carnea.

Salată de andive cu nuci

Salată de andive cu nuciSe curăţă 4 andive şi frunzele se taie transversal în fâşii. Se curăţă 2 portocale şi se scot feliile, aruncând toate pieliţele albe. Se păstrează sucul rezultat şi se amestecă împreună cu 1 lingură miere, 3 linguriţe oţet balsamic alb, sare şi 4 linguri ulei (de exemplu, ulei de nuci).

Intr-o salatieră se amestecă andivele cu felii de portocale şi dressing. Se repartizează salata în 4 boluri şi se presară 40 g nuci tocate şi frunzuliţe de pătrunjel.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.