Salata verde cu patrunjel si crutoane

Printeaza

Salata verde cu patrunjel si crutoane din: salate, patrunjel, portocale, ulei, otet, mustar, sare, piper, bagheta, pateu de ficat.

Ingrediente:Salata verde cu patrunjel si crutoane

  • 2 salate mici
  • 1 legatura patrunjel

Ingrediente sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g pateu de ficat.

 

Mod de preparare:

Se curata salata, se spala si se taie (se rupe) bucati potrivite. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se prepara sosul vinegreta: se curata o portocala de coaja (inclusiv de pielita alba), se desface felii si se taie bucatele marunte.

A doua portocala se stoarce, iar zeama se amesteca cu uleiul, otetul si mustarul, se sareaza si se pipereaza.

Se aseaza salata verde si patrunjelul pe o farfurie intins si peste ele se toarna sosul vinegreta. Deasupra, se presara bucatele de portocala.

Feliile de paine se prajesc, se lasa sa se raceasca, se ung cu pateu de ficat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.