Salata de vara cu mozzarella si pepene galben

Printeaza

O reteta de salata de vara cu mozzarella si pepene galben din: pepene, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de rucola, boabe de mustar, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, miere, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben mic
  • mozzarella
  • 2-4 felii de prosciutto crudo
  • 1 mana frunze de rucola

pentru dressing:

  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita de miere
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine ingredientele pentru dressing, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă deoparte. Se taie pepenele galben pe jumătate, se curăţă de seminţe si, folosind un instrument special, se taie pulpa sub formă de biluţe.

Acestea se aşază într-un bol şi se lasă deoparte. Se scurge bine mozzarella, se rupe în bucăţi şi se aşază peste pepenele galben. Se adaugă frunzele de rucola şi se amestecă uşor pentru a nu mărunţi ingredientele.

Se stropeşte totul cu dressingul de muştar şi se serveşte pe farfurii cu câte o felie de prosciutto sau jambon, după preferinţe.

Salata de vara cu mozzarella si pepene galben

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.