Salată toscană
PrinteazaO reteta de salata toscana din: ardei grasi, crutoane, ulei, otet de vin rosu, usturoi, rosii, capere, masline negre, busuioc, muguri de pin, branza de capra sau mozzarella, sare si piper.
- 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) curatati de seminte si taiati in patru
- 200 g crutoane
- 60 ml ulei
- 30 ml otet din vin rosu
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 6 rosii coapte taiate cubulete
- 50 g capere
- 50 g masline negre
- 1 legatura de busuioc proaspat tocat
- 20 g muguri de pin prajiti
- 50 g branza de capra sau branza mozzarella, pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge grătarul pe aragaz. Coace ardeii până formează o crustă, apoi pune-i într-un castron, presară sare şi acoperă-i cu un capac etanş. Astfel, când îi vei curăţa, pieliţa se va desprinde mult mai uşor.
Amestecă uleiul de măsline cu oţet şi usturoi, presară sare, piper şi lasă-l deoparte. Indepărtează pieliţa ardeilor şi taie-i fâşii.
Amestecă ardeii cu măslinele, crutoanele, caperele, busuiocul, mugurii de pin şi dressing-ul de ulei, oţet şi usturoi. Serveşte cu brânză de capră sau Mozarella.
Salată toscană
Pofta buna!