Salată toscană

Printeaza

O reteta de salata toscana din: ardei grasi, crutoane, ulei, otet de vin rosu, usturoi, rosii, capere, masline negre, busuioc, muguri de pin, branza de capra sau mozzarella, sare si piper.

Ingrediente:Salată toscană

  • 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) curatati de seminte si taiati in patru
  • 200 g crutoane
  • 60 ml ulei
  • 30 ml otet din vin rosu
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 6 rosii coapte taiate cubulete
  • 50 g capere
  • 50 g masline negre
  • 1 legatura de busuioc proaspat tocat
  • 20 g muguri de pin prajiti
  • 50 g branza de capra sau branza mozzarella, pentru servit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incinge grătarul pe aragaz. Coace ardeii până formează o crustă, apoi pune-i într-un castron, presară sare şi acoperă-i cu un capac etanş. Astfel, când îi vei curăţa, pieliţa se va desprinde mult mai uşor.

Amestecă uleiul de măsline cu oţet şi usturoi, presară sare, piper şi lasă-l deoparte. Indepărtează pieliţa ardeilor şi taie-i fâşii.

Amestecă ardeii cu măslinele, crutoanele, caperele, busuiocul, mugurii de pin şi dressing-ul de ulei, oţet şi usturoi. Serveşte cu brânză de capră sau Mozarella.

Salată toscană

Salată toscană

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.