Salată cu ton si sos pesto

Printeaza

O reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete, telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere, bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc si suc de lamaie.

Ingrediente:Salată cu ton si sos pesto

  • 1 dovlecel mic
  • sare
  • 1/2 castravete
  • 2 tulpini telina
  • 250 g rosii cherry
  • 1 ceapa
  • 2 linguri otet
  • 100 ml ulei de rapita
  • piper
  • zahar
  • 40 g capere
  • 6 felii bagheta
  • 1 cutie ton (in sos natural)
  • 1 catel de usturoi
  • 20 g samburi de pin
  • 75 ml ulei de masline
  • 40 g parmezan proaspat ras
  • 40 g frunz de busuioc
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovlecelul felii pe lung şi opăriţi-le cca. 30 de secunde în apă cu sare apoi scurgeţi-le. Tăiaţi castravetele şi ţelină rondele. Tăiaţi roşiile în două. Tăiaţi ceapa inele. Amestecaţi-le oţetul cu 4 linguri de ulei de rapiţă, sarea, piperul, 1 vârf de linguriţă de zahăr.

Incorporaţi legumele şi caperele. Prăjiţi feliile de baghetă, scurgeţi tonul. Tocaţi usturoiul, apoi prăjiţi sâmburii de pin fără adaos de grăsime. Pasaţi-i împreună cu usturoiul şi amestecaţi totul cu restul uleiului de rapiţă, de măsline, parmezanul şi busuiocul.

Condimentaţi sosul pesto, astfel onţinut, cu sare şi suc de lămâie. Amestecaţi tonul şi 2 linguri de sos pesto cu salata, apoi condimentaţi-o. Serviţi-o cu pâine şi pesto şi ornaţi-o, eventual, cu verdeaţa de la ţelină.

Salată cu ton si sos pesto

Salată cu ton si sos pesto

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.