Salată cu şuncă şi cartofi

Printeaza

O reteta de salata cu sunca si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, zahar brun, supa, otet balsamic, sare, piper, ceapa verde, maghiran, masline si sunca afumata.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi mici
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar brun
  • 125 ml supa
  • 125 ml otet balsamic alb
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 crengute maghiran
  • 100 g masline
  • 150 g sunca afumata taiata cubulete

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i cca 25 de minute. Intre timp, curăţaţi ceapa us­cată şi tăiaţi-o mărunt. Pentru marinată, în­cingeţi uleiul şi căliţi ceapa, peste care aţi presărat puţin zahăr, până devine aurie.

Stingeţi cu supă şi oţet, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper. Fierbeţi marinata cca 5 minute la foc mic şi puneţi-o deoparte. Scurgeţi cartofii, turnaţi apă rece peste ei, curăţaţi-i de coajă, apoi tăiaţi-i în jumătate. Puneţi-i într-un castron şi turnaţi sosul pre­parat anterior.

Acoperiţi-i cu un capac şi lăsaţi-i cca 2 ore. Pregătiţi ceapa verde, tăiaţi- o inele, curăţaţi maghiranul şi, împreună cu bucăţelele de şuncă, adăugaţi totul peste cartofii din castron. Ornaţi salata după cum doriţi.

Salată cu şuncă şi cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.