Salată de sfeclă cu sos de usturoi

Printeaza

Salată de sfeclă cu sos de usturoi din: sfecla, usturoi, ulei de masline, smantana, sare, piper si chimen.

Ingrediente:

  • 1 kg sfecle mici
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250 ml smantana
  • sare
  • piper
  • chimen proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi sfeclele şi puneţi-le într-o tavă, la cuptor, să se coacă. Dacă sfeclele sunt mici, se coc în cel mult 40 de minute. Dacă sunt mai mari, timpul se măreşte.

Puteţi face proba cu o scobitoare, pentru a vedea dacă sunt coapte la mijloc. Lângă sfecle, adăugaţi şi căpăţâna de usturoi înfăşurată în folie de copt sau folie aluminată.

Lăsaţi-le apoi la răcit şi curăţaţi-le de coajă. Puneţi sfeclele într-un castron şi stropiţi-le cu ulei de măsline. Curăţaţi ustu­roiul şi pisaţi-l cât mai mărunt.

Presărati-l cu sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o lingură de lemn, adăugând în fir subţire ulei. Puneţi sare, piper şi chirmen măcinat pentru a-i da gust.

Astfel preparată, sfecla se potriveşte cu paste, orez, mâncare de carne sau cu alte legume gratinate (ţelină, cartofi, păstârnac).

Salată de sfeclă cu sos de usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.