Salată Ratatouille

Printeaza

O reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic.

Ingrediente:Salată Ratatouille

  • 4 cepe roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 dovlecel
  • 4 fire rozmarin
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 6 roşii
  • 4 fire busuioc
  • 3 linguri oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Ceapa se taie felii, usturoiul se toacă. Se curaţă ardeii graşi se şi taie fâşii late. Se curăţă dovlecelul şi se taie cuburi mari. Se rup firele de rozmarin.

Legumele preparate se amestecă împreună cu rozmarinul şi linguri ulei, sare şi piper. Se aşază legumele pe o tavă şi se coc la cuptor cca 20 de min.

Se curăţă roşiile şi se taie în opt. Se aşază pe tavă alături de ardeiul gras şi se mai coc 5 min. Se toacă busuiocul.

Legumele se aşază intr-o salatieră şi se amestecă împreună cu oţet balsamic, 2 linguri ulei şi busuioc; se sărează şi se piperează. Se serveşte eventual alături de frigărui de berbecuţ şi lipie.

Salată Ratatouille

Salata Ratatouille

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.