Salată de raţă marinată cu bulgur

Printeaza

O reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul astringent si carnea fragedă de raţă este uimitor. Deşi aşa pare, nu se prepară greu dacă se cumpără ingredientele din vreme.

Ingrediente:Salată de raţă marinată cu bulgur

  • 150 g bulgur
  • 4 bucati micute de piept de rata, aproximativ 500 g in total
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 1/2 lingura boia nu foarte iute
  • 1 1/2 lingurita de cumin macinat
  • 4 linguri busuioc verde maruntit
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • zeama de la 3 portocale
  • zeama de la 1 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 16 fructe de kumquat
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 175 ml apa
  • 3 fire de ceapa verde taiate in rondele
  • 3 linguri coriandru verde tocat
  • piper dupa gust
  • 225 g frunze de salata asortata
  • 2 lingurite de otet balsamic, sau dupa gust
  • 1/2 castravete taiat in cubulete
  • 1/2 rosie mare taiata in cubulete

 

Mod de preparare:

Se pune bulgurul într-un castron şi se acoperă cu apă clocotită. Se lasă la înmuiat aproximativ 30 de minute. Intre timp, se curăţă bucăţile de piept de raţă de piele şi de grăsime. Se pune carnea într-un vas şi se adaugă jumătate din usturoi, boia, cumin şi busuioc, coaja şi zeama de la 1 portocală, zeama de la 1/2 lămâie şi 1/2 lingură de ulei de măsline. Se amestecă bine şi se lasă carnea la marinat.

Fructele de kumquat se crestează fiecare pe o parte, nu prea adânc. Se pun într-o cratiţă cu zeama de la 1 portocală, zahărul şi apa. Se fierb la foc potrivit, întorcând fructele încât să fie pătrunse uniform, 15-20 de minute sau până când încep să se înmoaie, iar lichidul s-a înjumătăţit. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă fructele să se răcească.

Se scurge bulgurul înmuiat şi se pune din nou în castron. Se adaugă ceapa verde, restul de usturoi, boiaua, zeama de lămâie şi de portocală, cuminul, 1 lingură din restul de ulei de măsline şi coriandrul. Se potriveşte de gust.

Se încinge o tigaie mare teflonată. Se scoate carnea de raţă din marinată şi se frige la foc iute. Se prăjeşte 4-5 minute, întorcând-o des pe toate părţile pentru a nu se lipi de tigaie. Carnea trebuie să aibă culoarea roz în mijloc (se frige mai mult ca să fie mai bine făcută). Se pune pe un fund de lemn şi se taie transversal în felii foarte subţiri.

Se aranjează frunzele de salată şi restul de busuioc pe patru farfurii şi se adaugă câte 4 fructe kumquat pe fiecare. Se stropeşte cu restul de ulei de măsline, oţet balsamic şi puţină zeamă în care au fiert fructele. Se aranjează salata de bulgur în mijloc iar pe margine se pun feliile de raţă. Se decorează cu cubuleţe de castravete şi roşii şi se serveşte imediat.

Salată de raţă marinată cu bulgur

Salată de raţă marinată cu bulgur

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.