Salata rapida cu spanac, ton si orez

Printeaza

Salata rapida cu spanac, ton si orez din: spanac proaspăt, conser­vă ton, orez, ceapa verde, ardei rosu, masline, ulei, zeama de lamaie, sare.

Salata_rapida_cu_spanac_ton_si_orez

Ingrediente:

  • 300-400 g spanac proaspăt
  • 1 conser­vă ton, cu sau fără ulei
  • 6 linguri orez
  • 1 legătară ceapă verde
  • 1 ardei roşu
  • câteva măsline
  • 3-4 linguri ulei
  • zeamă de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Pui la fiert orezul în apă cu sare, apoi îl scurgi şi-l clăteşti fc.u apă rece. Speli spanacul în mai multe ape şi îl laşi la scurs. Procedezi la fel cu ceapa ver­de şi ardeiul.

Intr-un castron aşezi spanacul, presari puţină sare, apoi adaugi ardeiul tăiat fâşii, ceapa tocată, măslinele, orezul răcit şi la urmă peştele scurs.

Dea­supra torni sosul făcut din ulei, tămâ­ie şi sare. Atenţie la ulei dacă peştele este în ulei, pui mai puţin ulei la sos.

Salata rapida cu spanac, ton si orez

Salata_rapida_cu_spanac_ton_si_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.