Salată de rădăcinoase
PrinteazaO reteta de salata de radacinoase din: sfecla, morcovi, radicchio, ridichi, fenicul, sos, sare de mare si piper.
- 3 sfecle proaspete (de culori diferite, dacă e posibil), curăţate
- 3 morcovi curăţaţi o tulpină de ţelină cu frunze
- 1/2 căpăţână mică de radicchio, spălată şi scursă
- o legătură de ridichi, curăţate de frunze şi codiţe
- un bulb de fenicul, cu frunze
- sos cu ardei iuţi copţi
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi felii sau fâşii foarte subţiri sfecla şi morcovii, folosind un cuţit bun. Puneţi-le într-un castron mare. Cu un cuţit ascuţit, tăiaţi cât mai fin cu putinţă tulpina şi frunzele de ţelină, salata radicchio, ridichile şi feniculul, apoi adăugaţi-le în castronul cu rădăcinoase.
Amestecaţi legumele cu sosul de ardei iuţi, condimentaţi cu atenţie, după gust şi serviţi salata presărată cu frunze de fenicul.
Salată de rădăcinoase
Pofta buna!
Este o salata delicioasa