Salata portugheza

Printeaza

Salata portugheza din: rosii, ardei, morcovi, ceapa, ou, ridichi, patrunjel, marar, ulei, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata_portugheza

  • 2 roşii mari (tari)
  • 2 ardei graşi verzi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5 ridichi
  • 1 salată
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de cotorşi se taie felii. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii, iar morcovii se spală, se cojesc şi se rad.

Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri. Oul se fierbe tare, se cojeşte şi sţ taie felii. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă, apoi se toacă doar frunzele.

Ridichile se spală, se curăţă şi se taie felii. Salata se spală, se usucă într-o centrifugă specială, iar frunzele se desprind de pe cotor.

Legumele şi salata se aşează într-un bol. Din restul ingredientelor amestecate se prepară un dressing, care se toarnă pe deasupra.

La final, salata se ornează cu felii de ou şi se presară cu pătrunjel.

Salata portugheza

Salata_portugheza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.