Salată poloneză

Printeaza

Salată poloneză

Ingrediente:Salată poloneză

  • 2 căpăţani de lăptuci
  • 3 castraveţi miilocii
  • un pa­har smîntînă
  • 2 linguri oţet
  • 3 ouă răscoapte
  • sare
  • zahăr
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Desfacem salata foaie cu foaie. O spă­lăm repede cu apă rece şi o scurgem pe un grătar de lemn. Aşezăm în salatieră foile în formă de buchet şi punem deasupra felii de castra­veţi proaspeţi, curăţaţi.

Preparăm un sos dintr-un pahar de smîntană bună, groasă, două linguri de oţet obişnuit, sare şi zahăr, şi, după ce amestecăm bine, îl turnăm peste salată.

Apoi garnisim salata cu ouă răscoapte, tăiate în patru şi aşezate în formă de stea.

Deasupra presărăm mărar tocat. So­sul se toarnă cu puţin înainte de a servi salata la masă, altfel ea îşi pierde as­pectul frumos, proaspăt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.